Folkemøte om demens

18.september, kl 18-20.30, på Rennesøy kulturhus, Meieriet. Gratis inngang!

Vi trenger et folkemøte om demens. Demens må ut av tabusonen og inn i "det vanlige", inn i hverdagen. Mange har demens, i svakere og sterkere grad - både eldre og yngre, og det er mange som er pårørende til folk med demens.

Hvordan skal vi leve med demens? Hvordan skal pårørende leve med demens? Og ikke minst: Hvordan skal vi som samfunn inkludere de som har denne sykdommen?

Til folkemøtet har vi invitert en rekke fagfolk, både sykepleiere, advokater og forfattere - og fra hvert sitt perspektiv skal de belyse denne for mange vanskelige sykdommen. Hvilke rettigheter har vi? Hvordan skal pårørende være til hjelp, også rent lovmessig? Det blir anledning til spørsmål og samtale.

Artisten Kjell Inge Torgersen geleider oss gjennom kvelden som konferansier, gir oss også musikalsk tonefølge. Han er både kjent for sin nye utgivelse "Mudderlys" med radiohiten "Eg fant ein ring", og fra mange opptredener på scene, i radio og på TV. Blant annet har han utgitt "Aks av gull" (Sting på norsk).

Det blir enkel servering og en god pause til samtale og drøs.

Foredragsholdere:
Kristin Aas Nordin - spesialsykepleier innen geriatri og demens. Fag- og administrativ leder på Sesam. Tema: Demens, forebygging og forskning.

Alf Bjarne Høyvik - kommuneadvokat i Sola kommune. Tema: Fremtidsfullmakter og lovverket

Olaug Kvalstad - daglig leder fylkeskontor, Nasjonalforeningen for folkehelsen i Rogaland. Tema: Hjerte-kar og demens.

Anne Torhild S. Pedersen - forfatter, HR advisor og medforsker på UiS. Tema: Demens i yngre år er ikke tabu, men livet.

Konferansier og konsert ved Kjell Inge Torgersen.

Arr: Rennesøy kommune, demensteamet. Kontakt: Solveig Håvarstein Hornenes, telefon 51 72 04 09