Gå til innhold Gå til sidemenyen Gå til høyremenyen

Rennesøy kommune

Det gode liv - på dei grøne øyane

Personvernerklæring

Personvernerklæring for e-post og elektroniske tjenester.

Denne erklæringen redegjør for hvordan personvernet ivaretas av kommunen som databehandler av personopplysninger.

Hva er en personopplysning?

Retningslinjer for E-post:
Kommunen er forpliktet til å behandle alle dokumenter, inkludert e-post, i samsvar med bestemmelsene i offentleglovaarkivforskriften samt Retningslinjer for bruk av e-post i Rennesøy kommune.

Elektroniske tjenester
Ved bruk av våre elektroniske løsninger, ønsker vi at brukeren skal føle seg trygg på at gjeldende lover og regler samt etiske retningslinjer for bransjen blir fulgt. Sikker behandling av dataene vil til enhver tid dokumenteres etter gjeldende bestemmelser.

Lov om behandling av personvern
Denne personvernserklæringen følger bestemmelsene i lov om behandling av personopplysninger med tilhørende forskrift.

Personopplysninger/pålogging
Ingen personopplysninger som blir tastet inn av deg som bruker vil lagres uten ditt samtykke. Dersom du føler at ditt personvern er sikret ved denne erklæringen, samtykker du til lagring ved å trykke på knappen som sender inn informasjon. Samtykket gis som godkjenning av våre retningslinjer for personvernet og som samtykke for behandlingsmåten av opplysningene. Samtykket gis én gang og vil gjelde for all senere bruk av portalen.

Sikker dataoverføring
Alle opplysninger som overføres mellom din datamaskin og vår server foregår via sikret datakommunikasjon. Løsningen tilsvarer sikkerheten som er brukt i nettbankene.

Rett til innsyn og rett til retting eller sletting av personopplysninger
I henhold til personopplysningsloven § 18 kan du når som helst be om å se opplysningene du har sendt inn. 

Dersom du finner opplysningene unøyaktige eller ufullstendige, kan du be om å få opplysningene rettet, jf personopplysningsloven § 27. 

Personopplysningsloven § 28 pålegger kommunen å ikke lagre personopplysninger lengre enn det som er nødvendig for å gjennomføre formålet med behandlingen. Arkivloven pålegger imidlertid kommunen å oppbevare opplysningene lengre i forbindelse med kommunens utføring av offentlig myndighet. Personopplysninger som ikke skal oppbevares i henhold til arkivloven eller annen lovgivning, vil bli slettet.

Kontakt

Rennesøy kommune
Postboks 24
4159 Rennesøy


Følg oss:



Kommunenummer:         1142
Organisasjonsnummer:  964 979 545